Mantradanslessen

Voor vrouwen van alle leeftijden.

mantradans Gunesh

Het geeft mij een heerlijk gevoel om vloeiende dansbewegingen te maken op rustige mantramuziek. Ik ga er helemaal in op en voel me mooi, verbonden en heel.

Riëtte

leerling van Gunesh na een mantradans les

Mijn hoofd raakt er heerlijk leeg van en ik voel me na het dansen altijd helemaal relaxed,
een “Zen” gevoel.

Wilna

leerling van Gunesh na een mantradans les

Sinds 2015 verzorg ik naast wekelijkse buikdanslessen op dinsdag- en woensdagavonden ook een paar keer per jaar mantradanslessen op donderdagavonden, en in de zomer- en/of kerstvakantie ook op dinsdagavonden, zaterdag- en/of zondagochtenden.

Ervaar de rust die deze meditatieve dans je kan geven, uit je gedachtenstroom in je lijf, door herhaling van dansbewegingen op de steeds terugkerende melodie van de mantra.

Mantramuziek werkt voor mij extra ontspannend omdat deze rustgevende, meditatieve muziek voorspelbaar is, zich steeds met soms kleine variaties herhaalt.

De teksten van deze muziek hebben meestal een spirituele betekenis met een helende werking,
en zijn vaak geschreven in het Sanskriet, de oude Indiase taal die nu nog vaak gebruikt wordt voor spirituele en religieuze doeleinden.

De mantramuziek nodigt mij keer op keer uit om vrouwelijke, zachte, geaarde dansbewegingen te maken, die bijna als vanzelf ontstaan. Elke les dansen we weer op andere mantramuziek met een daarop passende mantradans combinatie die we tijdens die les blijven herhalen.

Door deze herhaling in de mantramuziek en in de mantradans hoef je uiteindelijk niet meer na te denken over de bewegingen.
Je ontdekt steeds meer over de manier waarop je deze combinaties kan dansen: met welke expressie, met welke intentie, wat leg jij in je dans?

We dansen allemaal dezelfde bewegingen en toch danst iedereen deze op een andere manier.
Zo dans je binnen een structuur je eigen dans, je danst als vanzelf, met je aandacht in je lijf.

Op donderdagavond 4 en 25 oktober en 8 en 29 november 2018 verzorgt Gunesh
4 mantradanslessen,
waarbij het ook mogelijk is om 1, 2 of 3 van de 4 mantradanslessen te komen volgen.

De lestijden zijn: 19.30 tot 20.45 uur.
De kosten voor de lessen op 4 en 25 oktober en 8 en 29 november zijn 60 euro per persoon (=15 euro per les) als je je opgeeft voor alle 4 de lessen.
Als je een losse les komt volgen zijn de kosten 20 euro per persoon per les, allen de 1e les op 4 oktober is als losse les voor 15 euro per persoon te volgen.

Als je een vriendin, vrouwelijke collega of familielid meeneemt dan krijg je 10 euro korting. Degene die met je meekomt betaald wel het normale tarief (tenzij diegene ook weer iemand meeneemt, dan krijgt diegene ook 10 euro korting).

Klik op onderstaande link voor meer informatie over deze lessen op donderdagavonden in oktober en november:

Lessenreeks 1e helft 2019

Op dinsdagavond 24 juli en 7 en 21 augustus 2018 verzorgt Gunesh 3 zomerlessen waarin we mantradansen afwisselen met buikdansen en Indiase dans.
Voor deze lessen hoef je je niet van tevoren op te geven, je kan dus op het laatste moment beslissen of je de les(sen) wil komen volgen. Het volgen van 1 of 2 van de 3 lessen is ook mogelijk.

Als je je vriendin, moeder, zus, vrouwelijke collega meeneemt krijg je 10 euro korting.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over deze dinsdagavond zomerlessen:

Meer informatie

 

Deel het met je vriendenShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email